Info

Contact

School Zonder Pesten vzw Hoogkamerstraat 337b 9140 Temse Tel: 03/710 59 29

Verdere info

Inschrijven voor een schoolvoorstelling? Klik hier

Materiaal bestellen? Klik hier

Vragen i.v.m. inschrijvingen en bestellingen
info@schoolzonderpesten.be

Vragen i.v.m. visie en beleid?
kristl.habils@schoolzonderpesten.be

Vragen i.v.m. onze werking in Franstalig België
info@ecolesansharcelement.be

Aanbod en doel

School Zonder Pesten vzw wil het ‘goedgevoel’ van elk kind op de basisschool vergroten, door te focussen op sociale ontwikkeling, positieve klassfeer en oplossingsgericht denken, met als specifiek preventief doel: pesten op school verminderen. Een school moet een plek zijn waar kinderen zorgeloos en in alle veiligheid kunnen leren, spelen, samen werken en opgroeien.

Met dit doel voor ogen, biedt School Zonder Pesten vzw kinderen en leerkrachten in het gewoon en het buitengewoon basisonderwijs interactieve schoolvoorstellingen en educatief materiaal om in groep stil te staan bij ‘leuke en minder leuke gevoelens’, ‘omgaan met elkaar’ en ‘pesten op school’. Het aanbod motiveert en inspireert schoolteams om van elke school een ‘Goedgevoel School’ te maken, want dat is de basis van preventie. De eenvoud en de symboliek van de kleuren groen en rood lopen als een groenrode draad door het aanbod

Structuur

Het team:

Acteurs:

Guy Celis, Toon Baert, Steven Verbeke, Tom Van Mieghem, Pierre Toussaint en Jan De Maeyer

Financiering

School Zonder Pesten vzw is een niet gesubsidieerde non-profit organisatie met een aanbod in Nederlandstalig en Franstalig België.

Vermits basisscholen voor extra educatieve projecten bijzonder weinig middelen hebben, bieden wij onze voorstellingen en materialen aan tegen zeer lage tarieven. Om de lage prijzen te kunnen handhaven en om nieuwe projecten te kunnen ontwikkelen, zoekt de vzw steun bij structurele partners, projectsponsors, donateurs en fondsen.

Wilt u onze vzw steunen? Dat kan door een bijdrage te storten op IBAN BE10 0000 0000 0404 met gestructureerde mededeling 014/0560/00016.
Bij giften vanaf 40 euro ontvang je een fiscaal attest.

Wilt u graag partner worden? Neem dan zeker even contact op via mail: kristl.habils@schoolzonderpesten.be

Netwerking & Professionalisering

Onze vzw is lid van het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten, erkend door de Vlaamse overheid.
www.kieskleurtegenpesten.be

Via het lidmaatschap onderschrijven wij een brede en actuele visie op preventie. Door gerichte uitwisseling vergroten we onze basiskennis op het vlak van welbevinden en preventie.

Elk jaar organiseert dit netwerk de 'Pesten-dat-kan-niet!' prijs en de Vlaamse week tegen Pesten. Onze vzw neemt hierin jaarlijks een bijzonder actieve rol op. We stonden mee aan de wieg van de ‘Move tegen Pesten’ en de campagnes ‘Horen, zien en spreken’ en Horen, zien en doen’.

Implementatie en cijfers

Van 2007 tot nu speelden we al meer dan 2000 educatieve schoolvoorstellingen voor ongeveer 100 000 kinderen in het Nederlandstalig en het Franstalig onderwijs.

We verkochten meer dan 400 lesmappen, een 1200-tal handpoppen en andere educatieve materialen (latjes, ballonnen, …).

Partners & donateurs

 • Brantano
 • Pobos
 • Goed gevoel
 • Fonds Vrienden van School Zonder Pesten
 • Straight Forward
 • Steunraad Oost-Vlaanderen voor de Koning Boudewijnstichting
 • Rotary
 • Lions
 • Music For Life
 • Standaard Boekhandel
 • Garden Consultance and Investment
 • Deloitte